Kihti TwoStar 2015TwoStar on yksi saaristomeren hauskimmista purjehdustapahtumista. Harmi vaan, ettei kaikki ole tietoisia tästä hauskuudesta.  Kisaan oli tänä vuonna ilmoittautunut mukaan ainoastaan 12 venekuntaa; LYS 1:een 7 venettä ja LYS 2:een 5 venettä. Ehkä kilpailun 9 tunnin tavoiteaika purjehdukselle saattaa joitain miehistöjä hirvittää, mutta merellä kilpailun tiimellyksessä se aika kuluu kuin huomaamatta.

Edellisen päivän sääennuste näytti meille varsin hyvää keliä: lännen ja lounaan välistä tuulta alussa 9 m/s, joka sitten nopeasti tyyntyy 7-8 m/s. Meillä genoa 3 ja täysi iso on toiminut 7 m/s täysvastaisessa aina hyvin …….. tai ainakin näin kuvittelemme. Radasta olimme niin varmoja, että syötimme sen jo edellisenä iltana plotteriin. Täyskryssi Lövskärin pohjoispuolelle ja genaakkerilla alas Västra Gunnkobbarnille ja siinä taas nopea purjeenvaihto ja spinaakkerilla maaliin. ELI hyvä mahdollisuus palkitosijoille……… NIINPÄ .....................

Keli oli hiukan harmaa

Aamu alkoikin varsin lupaavasti kun vesisade loppui ennustetusti juuri ennen lähtöä.  Tuulta oli kuitenkin vielä yli 10 m/s ja se vaikeutti hieman lähdön suunnittelua. Päätettiin, sitten ikään kuin varmuudeksi ottaa isoon yksi reivi ja se oli kyllä tarpeen. Vaikka linjalta myöhästyttiin varmaankin yli 15 sekuntia, niin linjan yli päästiin toisena veneenä. Siihen nämä kisan onnistumiset sitten jäivätkin.
Rata oli aivan muuta mitä odotettiin ja niin oli tuulikin. Heti lähdön jälkeen Dat wor et ja Kaminami nousivat täysin eri kulmaan kuin me ja menivät yläkautta ohi. Niinpä jouduimme heti kääntämään paaran halssille puhtaisiin tuuliin. Ajoittain tuntui, että vene oli ainakin jotenkin tasapainossa ja saavutimme nappilähdön ottanutta Elan 35 Stella Mariaa. Tosin he myöhemmin illalla kertoivat, että heillä oli kisan alussa trimmit vielä enemmän kateissa, mitä meillä.

Ketterä kansimies lähes talvivarusteissa

Tuuli pysyi koko Airiston yli 10 m/s ja oli varsin puuskainen. Vene ei pysynyt käsissä vaan karkaili aina silloin tällöin ja niinpä myös Maxi 1100 Ådan ll lähti meiltä karkuun.

Tästä alkoi takaa ajo
 
Airiston matkailuhotellilta alkoi kisan ensimmäinen tuuli auki osuus. Tässä kohtaa purimme ison reivin ja kävimme vielä kaikki säädöt läpi; hekki pohjassa ja kaikki purjeliikit niin piukassa, mitä vinsseillä jaksoi vääntää. Jonkin verran se auttoi ja venettä oli ainakin helpompi ajaa.

Missä ne on
Pensarin itäpuolelta alkoi 15 minuutin pätkä jossa olisi voinut kokeilla genaakkeria, mutta kun ei muutkaan ainakaan edessä, niin emme mekään. Toisin sitten takana Stella Maria nosti värikkään code 0 ja väilimatka meihin alkoi heti pienentyä. ……… olisi pitänyt.

Kiinni saatiin

 Toinen 15 minuutin pätkä tulisi Gullkronan itäpuolella ja silloin kyllä nostetaan………………… ja niin nostettiinkin. Tosin ei se genaakkeri varmaan täyttä 15 minuuttia pysynyt ylhäällä. Ensimmäisen broutsin jälkeen keulasta petti sakkeli, jossa genaakkerin alakulma oli kiinni. NO…….. genaakerissa kun on sukka niin sen saa varsin helposti alas, kunhan vain kääntää hetkeksi myötäiseen. Tässä vaiheessa Dat wor et meni  jälleen kerran taas ohi. Myös  Stella Maria meni värikkään code 0 kanssa ohi ja nosti mukavan peräaallon, josta saatiin aikaiseksi kisan nopeus huippu aavistuksen alle 10 solmua.

Vähän myöhästyttiin loppukahinoistaKaminami ajoi jälleen yksin koko kisan läpi, mutta me muut tultiin maaliin varsin tiiviinä nippuna.

Maalissa .... hauskaa oli

NIIN ……………….JOOO…………….. ei päästy palkintosijoille, mutta hauskaa oli taas kerran.

Tulokset 

Kaminamin kisaraportti   Merenneidon kertomana


Niin se keli muuttuu, seuraavan päivän paluupurjehdus


Kommentit

  1. Oli kyllä hauska kisa ja itse ainakin opin monia juttuja. Se on meillä tuo Kaminamin kanssa vähän miinusta, että kun seilaamme yksin muiden edellä (vaikka tiedämme että tasoituksessa emme oikeasti johda), niin emme näe muiden suorituksia kisassa. Olipa kiva kuulla, mitä siellä nelikossa tapahtui!

    VastaaPoista
  2. NO .... aika vähän meillä muillakin niitä kohtaamisia oli ; suurimman osan ajasta ajettiin siistissä jonossa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti