S/y Feex


Feex haettiin viime keväänä käytettynä Saksasta. Kolme aikaisempaakin kölivenettä on hankittu käytettyinä ja kaikkien alkuperäinen nimi on ollut myös meidän käytössä. Nyt ajatuksena oli antaa veneelle uusi nimi, koska luultavasti tätä venettä ei ainakaan lähiaikoina olla myymässä pois.

Kauppaa tehtäessä kuitenkin uteliaisuutta kysyttiin; mitä Feex tarkoittaa. Edellinen omistaja kertoi, että nimi Feex tulee Hollannista ja se tarkoittaa ”pikku noitaa” joka on jonkin verran oikukas, mutta hyväntahtoinen. Me  ihastuimme heti nimeen ja kysyimme mahdollisuutta pitää se.


"Pikku noita"

Koska veneen edelliset omistajat myös pitivät siitä, että me säilyttäisimme nimen Feex, niinpä myös tässä veneessä säilyy alkuperäinen nimi.

Nimi Feex tuli siis Hollannista käytetyn veneen mukana Saksaan ja sieltä Suomeen. Ainakin Saksassa veneet on matkan varrella vaihtunut ja nimi on sitä kautta monistunut, joten Feex löytyy ainakin Saksasta, Hollannista ja nyt myös Suomesta.


Kaksi noitaa

Vene on kyllä nimensä veroinen; mikäli reippaassa tuulessa et ole hereillä niin se kyllä karkaa käsistä.
Vene broauchannut ensimmäisenä kesänä useammin, mitä Jon 33 kuudentoista vuoden aikana yhteensä. ---------------- Hyvä vene ja hyvä nimi --------------------------

Kommentit