Kausi 2011

Yhteenveto kaudesta 2011

Ensimmäinen kausi uudella veneellä on sitten purjehdittu ja nyt vene on telakoitu talvea varten.

Pohjaa ei voida syyttää huonosta venevauhdista

Vene täytti kaikki odotukset mitä sille asetettiin; se on hauska ja haasteellinen purjehtia sekä varsin asuttava lomapurjehduksilla……………..ei huono ostos.

Haasteellisuus syntyy siitä, että vene on täysin erityyppinen mitä oli edellisen vene Jon 33 sekä Artina 33, jolla kisattiin pari edellistä kautta. Haasteellisuutta tuo myös se, että kisoissa optimimiehistö on seitsemän henkeä. Helppoa ei ole löytää miehistöä kaikkiin kisoihin eikä helppoa ole myöskään seitsemän hengen pelaaminen yhteen, mutta tästä se hauskuus syntyy.

Alkukaudesta manööverit olivat selkeä heikkous, varsinkin spinnu manööverit. Esimerkiksi ylämerkillä kaikille seitsemälle riittää töitä; keula, masto, piano, 2x spinnun skuuttaaja, ison skuuttaja ja perämies ja kaikkien toimiminen yhteen kuulostaakin jo varsin haasteelliselta ja sitä se olikin. Toki kesälomallakin nostettiin spinnu vaimon kanssa kaksistaan ja se onnistuu kyllä; mutta aikaa operaatioon kuluu huomattavasti enemmän kuin 60 sekuntia.


Valmisteluja ylämerkille

Pyytinkarin kisaan manööverit saatiin kuitenkin jo toimimaan suhteellisen hyvin ja se olikin meidän ensimmäinen ehjä kisa. Venevauhdin osalta tyytyväisiä oltiin ainoastaan 5-8 m/s tuulessa, tällöin vene oli suhteellisen helppo ajaa ja ajoittain päästiin lähelle tavoitenopeuksia. Heikossa tuulessa venevauhti oli ajoittain täysin kateissa eikä siihen oltu koko kesänä tyytyväisiä.

Kesäloman jälkeen veneeseen saatiin apuja ”ammattilaisilta” ja näillä neuvoilla loppu kausi meni jo hiukan paremmin. Tätä voi suositella muillekin; kun ulkopuolinen kyseenalaistaa vakio miehistön tekemisiä, niin sitä joutuu aina pohtimaan, miksi me tehdään tämä ja tämä näin.

Kesän lähdöt onnistuivat omasta mielestä varsin hyvin, toki epäonnistumisiakin sattui. Mutta ainakin kolme lähtöä meni täysin nappiin; Kihti Two Star, elokuussa yksi Viittakari ja Mustfinnö.

Kauden aikana opittiin paljon ja se näkyy myös tuloksissa; kevään kisoissa oltiin viimeisiä, mutta kauden viimeisessä kisassa saatiin jo ”ensimmäinen” palkinto……….Mustfinnössä oltiin toinen.


Vielä ollaan Dat wor et:n perässä

Ensimmäisen kauden kokemusten perusteella masto trimmiä tullaan muuttamaan seuraavasti:

Mastonjalkaa siirretään alhaalla 1-2 cm taaksepäin, kannella mastoa kiilataan 1-2 cm eteenpäin ja keulastaagia pidennetään 2-3 cm. Tällä haetaan isoon litteämpää muotoa ja samanaikaisesti keulaan lisää pussikkuutta.  Saapa nähdä miten tämä toimii.


Joo...... keulaan lisää pussikkuutta

Varsinaisia uushankintoja tarvitaan vähän ….onneksi…. genoalle toinen nostin ja pari köysilukkoa.

Kaiken kaikkiaan kausi oli TOSI hauska ja toivon mukaan ensi vuonna saadaan Viittakariin lisää veneitä mukaan, näin hauskuus vain lisääntyisi.

Kommentit