Tiistain harjoitukset

Tiistai 23.8

Tiistai-iltana lämpöä riitti uskomattoman paljon, jonkun mielestä aivan ihanteellinen keli; me olisi toivottu hiukan enemmän tuulta.

Tällä kertaa harjoituksiin oli saatu mukaan apuja Dat wor et:stä. Ulkopuolisen mukaan saaminen veneeseen vakio miehistön lisäksi tuo purje trimmeihin uutta näkökulmaa (meillä osaamista); suosittelen.

Aikaisemminkin omasta miehistöstä on kuulunut kommentteja lattojen kireydestä, mutta ne on nopeasti kuitattu olankohautuksella ”saattaa olla”. Ja pian isonpurjeen yläosaan on jo totuttu; ”se vain on sellainen”.

Nyt kun ”ulkopuolinen” ilmoitti, että latat ovat liian kireällä, niin iso laskettiin välittömästi ja latat löysättiin. Ja kas kummaa isopurje näytti heti paljon paremmalta. Ison purje trimmiä ei tietenkään lyhyessä ajassa saatu kokonaan valmiiksi, mutta nyt se on ainakin paremman näköinen kun ennen.
Purjeen keskiosan pussikkuutta täytyy vielä saada pienennettyä, mutta se varmasti vaatii jo uutta masto trimmiä. 

Parempi kuin vanha
(tuuli 4,5 m/s)


Takaisin satamaan ajettiin spinnulla sivutuuleen, joka sekin on meillä vielä vähän hakusessa. Myös tämä on kuultu aikaisemminkin, että on erittäin tärkeä etteivät purjeet sulje. Viime Viittakarissa me  nostimme sivutuulessa spinnupuomia vauhdin parantamiseksi, kun sitä olisi pitänyt itse asiassa laskea !!!!!!!!!!!!

Ulkopuolinen: ”jos spinnun etukulma on sivutuulessa alempana kuin takakulma, niin silloin takaliikki ainakin pysyy auki.” Kuulosti järkevältä ja lisäksi vielä toimikin.

Ai että spinnupuomia alaspäin

Taas oli hauska käydä merellä.

Ps.Viittakari kisa on hyvä syy lähteä viikolla ulos Airistolle; suosittelen.

Kommentit