Taas heikko tuulinen kisa

Viittakari 30.8.

Edellisenä iltana veneeseen oli saatu ammattilainen katsomaan masto trimmiä. Purjeista otettujen kuvien perusteella saimme ohjeet: kannen kohdalta mastoa 1-2 cm eteenpäin, alavantteja kierros löysäksi ja ylävantit kaksi kierrosta kireämmälle jne.  Masto trimmiä muutettiin annettujen ohjeiden perusteella ja taas purje tuli paremman näköiseksi. Ei varmaan vieläkään mikään optimi muoto, mutta lähestulkoon niin hyvä mitä tästä purjeesta on irti saatavissa.     Vai onko????

Tuuli noin 3 m/s ja tällä lähdetään

Kisan lähtösuunnitelma oli seuraava: linjalle tullaan vene päästä hyvällä vauhdilla ja ollaan valmiit lähtemään muiden alta. Tällä kertaa kaikki muutkin olivat lähdössä samasta päästä ja koska Dat wor et lähti aivan ”liian” aikaisin kohti linjaa, niin meidän oma suunnitelma meni sekaisin. Dwe lähestyi linjaa meidän alapuolelta ja heillä olisi ollut mahdollisuus nostaa meidät tarvittaessa yli linjan. Myös meillä olisi tullut mahdollisuus nostaa Audacious pois linjalta, mutta ei haluttu (uskallettu) ajaa ahtaaseen väliin. Lähtö oli lopuksi aivan hyvä: toisesta rivistä lähtöveneen kylkeä ja Audaciouksen perää hipoen linjan yli.

Linjan jälkeen käännettiin paaran halssille muiden jatkaessa tiiviissä ryhmässä styyran halssia. Tämä halssi toimi suhteellisen hyvin, tosin me ajoimme vapaassa tuulessa muiden sotkiessa toistensa tuulia. No…… joka tapauksessa, kun käänsimme styyran halssille olimme saaneet muut kiinni ja päässeet ohi, jopa Dwe joutui kääntämään meidän alta.  Tällä halssilla säädöt ei toiminut tai sitten tuuli oli heikompi tai jotain, mutta Dwe pääsi taas karkaamaan. Ylämerkille kaikki tulivat käytännössä paaran halssilla ja saimme juuri ennen merkkiä hyvän noston ja näin taas hyvin mukana kärkikahinoissa.

No nyt se karkaa, tehkää jotain
Niinpä niin (syvä huokaus)

Kuvista näkyy meidän ongelma ainakin kevyessä kelissä. Vaikka ylimmäisen kuvan kuvakulma hiukan liioitteleekin, niin meillä on tosi litteä keulapurje ja vastaavasti tosi pussikas isopurje. Yrtitä sitten tällä yhdistelmällä saada vene balanssiin. Alinmaisen kuvan rattimerkeistä näkee, että peräsin on taas poikittain.

Kevyt tuulinen spinnu pätkä ajettiin yhdellä halssilla lähelle alamerkkiä, jossa tehtiin jiippi. Tällä osuudella ei ketään saatu kiinni eikä kukaan saanut meitä kiinni; paitsi Vilkas, joka ajoi täysin omia linjoja ja täysin omaa vauhtia.

Alamerkki ei mennyt täysin nappiin: spinnu olisi pitänyt laskea aikaisemmin ja vähän jarrutella, että olisi ollut mahdollisuus päästä sisäkurviin. Tosin tämä ei olisi muuttanut tuloksia mihinkään suuntaan. Maaliin ajettiin lyhyt pätkä sotkuisessa tuulessa ja lopuksi ajettiin vielä linjalla suotta Nox:n eteen.


Nyt on ollut niin heikkoja tuulia, että viimeiseen Viittakariin toivottavasti saadaan hyvä keskituuli.

Kommentit