Harjoittelu alkaa tuottaa tulosta

Viittakari 16.8

Ensimmäiseen loman jälkeiseen kisaan olosuhteet eivät olleet parhaat mahdolliset: vesisadetta ja olematonta tuulta. Tästä huolimatta laiturille ilmestyi peräti 8 motivoitunutta kisaajaa asenteella, että kaikki muu paitsi purjehdus on turhaa.

Lähtösuunnitelmana oli lähteä styyran halssilla lähtöveneen vierestä. Lippupää taisi itse asiassa olla se parempi pää (me luultiin venepäätä paremmaksi). Ja kun muut kisasivat paikastaan linjalle toisessa päässä, niin me saimme rauhassa lähestyä linjaa omassa ”paremmassa” päässä. Näin saimmekin ajoituksen hyvin kohdalleen ja lyhyellä linjalla hyvällä vauhdilla saimme lähdöstä heti kärkipaikan. Ensimmäinen kryssi osuus meni suhteellisen hyvin tuulen ollessa 3- 4 m/s. 

Ensimmäiselle ylämerkille tultiin paaran halssilla pienen luokan veneiden kanssa yhtä aikaa ja merkki jouduttiin kiertämään ulkokurvin kautta. Spinnu nousi kuitenkin lähellä merkkiä ilman mitään ongelmia. Spinnu pätkä oli tiukkaa sivutuulta ja pieni moka tehtiin kun yritettiin päästä yläkautta ohi kahden toistensa kanssa kisaavan Albin Expressien. Alakautta ohi päästiin, mutta alamerkille tultaessa oli toinen Express (Nox) yhä vieressä; eli venevauhti kevyessä tuulessa ei ollut vielä kohdallaan.


HUPS !!! Nyt tähän tuli vahingossa kuva kesäloma reissusta.

Alamerkillä spinnu manööverit oli taas Ok. Kevyessä tuulessa alle 3 m/s venevauhti oli osittain kateissa tai ainakin kulmat, koska Nox oli taas ylämerkillä meidän kanssa yhtä aikaa. Nox ajoi koko pätkän yhdellä halssilla ja me teimme kolme vendaa. Merkillä saimme kuitenkin sisäkurvin ja näin mallikkaan spinnun noston jälkeen saimme heti puhtaan tuulen (sivutuuli). Tämä spinnu pätkä menikin jo huomattavasti paremmin. Puomin nosto paransi vauhtia ja taisi tuulikin olla hieman parempi kuin edellisellä spinnu osuudella. Lopussa keskityttiin vartioimaan Vilkasta, joka tuli kevyessä sivutuulessa ison genaakkerinsa kanssa varsin vauhdikkaasti.


Vielä ei naurata

Maalilinja ylitettiinkin kuitenkin luokan ensimmäisenä veneenä selkeällä 10 s erolla Vilkkaaseen.


Nyt jo vähän hymyilyttää

Nyt manööverit toimivat hyvin ja myös jiippi meni mallikkaasti, joka tosin tehtiin vasta maalilinjan jälkeen. Venevauhti on yhä osittain kateissa ainakin kevyessä tuulessa ja kryssi osuuden vendoihin pitää jatkossa kiinnittää lisää huomiota.

Ennen lähtöä tavoitteeksi asetettiin ”ensimmäisenä maalissa” ja ainakin oman luokan ensimmäinen oltiin; tosin pienen luokan Merenna ylitti maalilinjan ennen meitä. Kisa oli hyvä ja myös hauska, joten jotain on taas opittu lisää.

Kommentit

  1. Kommentoikaa ihmeessä; olisi mukava kuulla myös muiden mielipiteitä. Kommenttien ei tarvitse olla kovin vakavahenkisiä; voi kehua meidän manöövereitä tai nauraa meidän kryssi kulmille.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti