Toiveita ja pettymyksiä

Viittakari 31.5 kisa antoi vähän jo odotuksia paremmasta, mutta vastaavasti manooveri sähläykset kyllä ”söivät miestä”.

Kisan startin piti olla toisinto viikonlopun Kihti two stars lähdöstä, eli lähtösuunnitelma oli siltä osin varsin selvä. Linja jopa kellotettiin 40 sekuntia 6,5 solmun nopeudella lähtöveneeltä lipulle.
Linjalle tultiin taas vähän liian aikaisin ja näin lippu tuli vastaan 15 sekuntia ennen paukkua. Jiipin kautta nopea käännös takaisin linjalle ja näin lähtö oli kuitenkin suhteellisen hyvä.

Ensimmäinen kryssi osuus meni suhteellisen hyvin. Dat wor et lähti alenpaa, mutta he nousivat selkeästi paremmin ja näin meidän oli tehtävä venda heidän pakkituulesta.

Rajakarin vieressä oleva punainen jääpoiju oli ensimmäinen ylämerkki ja se on siitä hankala, että usein lähelle merkkiä täytyy tulla paaran halssilla. Spinaakkeri nousi kuitenkin suhteellisen pian merkin jälkeen, koska se oli jo ennen lähtöä otettu kerran ylös ja laskettu keulaluukusta sisään ja näin kaikki köydet oli saatu valmiiksi paikoilleen. Ennen seuraavaa alamerkkiä oli tehtävä jiippi ja se saatiin kyllä tehtyä, mutta ilmeisesti samalla köydet jotenkin pääsivät taas sotkuun.
Alamerkille tultiin hyvissä asemissa dat wor et:n kannassa kiinni, MUTTA sitten alkoivat vaikeudet. Kansi oli jiipin jäljiltä niin sotkussa ja sekaisin, ettei keulapurjetta saatu edes ylös.  Jossain vaiheessa aikaisemmin olen tainnut mainita, että vene on tosi nopea ja onhan se…. Mutta se kyllä tarkoittaa sitä, ettei sillä pidä ajaa väärään suuntaa, eikä ainakaan spinaakkerilla……

Spinnaakkeri saatiin kyllä sitten ennen Naantalia alas ja eikun taas muiden perään. Kryssi osuus meni taas suht hyvin; saatiin jopa Favola kiinni ja päästiin ohikin ennen ylämerkkiä. Ylämerkin jälkeen spinnun nostossa oli taas ”hieman” vaikeuksia ja se saatiin ylös vasta puolessa välissä ennen seuraavaa alamerkkiä. Favola meni taas hienolla vauhdilla ohi vetäen hyvän kokoista peräaaltoa mukanaan. Tämä pätkä oli kyllä hieno ajaa reippaassa tuulessa spinaakkerilla 8-9 solmun nopeudella.

Tulosten perusteella meidän oppimiskäyrä on kääntynyt alaspäin. MUTTA jos vähän jossitellaan, NIIN mahdollisuudet huomattavasti parempaa sijoitukseen oli kyllä olemassa.

Jotta jossittelusta päästäisiin pois, niin manooveri harjoittelua olisi ehdottomasta saatava lisää.

Ei kisasta

Ps. Pyyhettä ei ole vielä heitetty kehään, vaikkei meitä seuraavassa Sunnuntain Viittakarissa näy.

Kommentit