Ensimmäiset treenit

Tiistaina 10.5 pääosa kisamiehistostä oli tutustumassa veneeseen ja Airistolla käytiin harjoittelemassa manoovereita.

Keli oli tähän tarkoitukseen mitä mainioin; lämpöä, aurinkoa ja kevyt tuuli (2-3m/s). Vene on meille kaikille uusi ja erilainen mitä viime kesänä purjehtimamme Meriharakka, Artina 33. Vene vauhdin osalta emme osanneet vielä sanoa mitään muuta kuin, että kovaa kulkee. Kovaa täytyykin kulkea kun LYS luku on 1,29. Se kulkeeko riittävän kovaa, nähdään kesän koitoksissa.


Spinnun nosto suunniteltiin tehtäväksi merkiltä, mutta merkki jäi kyllä kauaksi taakse ennen kuin kaikkien köysien merkitys ja järjestys tuli keula miehistölle tutuksi. Ensimmäinen dippi-jiippi oli myös katastrofaalinen ja tämä taas johtui lähinnä peräpään miehistöstä; istumalaatikosta keskityttiin neuvomaan keulan työskentelyä ja oma tekeminen jäi vähemmälle huomiolle, niin kuin esimerkiksi perämies unohti mihin suuntaan rattia käännetään jiipissä.
Mutta alun  koheltamisesta huolimatta jo neljäs jiippi meni tosi hienosti. Kaikkiaan treenistä jäi tosi hyvä mieli; neuvoja sinkoili veneessä suuntaan jos toiseen, mutta kukaan ei korottanut ääntään ei edes kippari.

Mielenkiinnolla odottelemme ensi viikon ensimmäistä kisaa.....

Kommentit