Viitakari 27.8 Ratakisassa ei tosiaan monta virhettä tarvitse tehdä ja kisa on ainakin tulosten osalta siinä. Nyt niitä virheitä tuli liikaa ELI ensimmäinen kierros harjoiteltiin ja vasta sitten alettiin kisata.

Tällä kertaa lähtölinja oli todella vino ja lippupää oli selkeästi parempi. Toisaalta hyvä niin, koska nyt jouduttiin suunnittelemaan jotain muuta, kuin se sama: venepäästä pitkällä vauhdilla yli….

Nyt startti kellokin oli oikeassa ajassa ja lähtölinjalle tultiin suunnitelman mukaisesti hyvissä ajoin ennen paukkua. Tarkoituksena oli ajaa linjaa pitkin kohti lippupäätä ja paukusta nostetaan yli. Linjalla olikin hyvin tilaa ajaa lähemmäksi lippua, jos vain vauhtia olisi ollut… MUTTA….MUTTA…keulapurjetta ei saatu skuutattua sisään; spinnun nostin jäi purjeen kulmaan kiinni…..No, ei se lähtö kaikilla muillakaan täysin putkeen mennyt.

Onko se spinnu hyvin ??

Liekö sitten lähdön harmitus vai mikä, mutta ensimmäisellä kryssiosuudella keskittyminen ei ollut parhaimmillaan; ajettiin pitkään muiden sotkuissa ja vieläpä täysin vääriä kulmia. Ylämerkki meni ongelmitta, mutta pian merkin jälkeen ajoimme itsemme pussiin. Melges 24 tuli styyralla meidän alapuolelle ja nostatti meitä oikein kunnolla; he kun ajavat genaakkerilla täysin eri kulmia mitä me ajamme spinnulla. Alakautta he eivät ohi päässeet, mutta kiusasivat meitä jonkin aikaa ihan vain hyvin vuoksi J. Kun me sitten vihdoin ja viimein päästiin jiippaamaan, niin se meni vähän hätäilyksi ja taas annettiin muille etumatkaa.

Pian on ruuhkaa

 Alamerkille tultaessa siellä oli taas se SAMA melges vaatimassa ”tilaa merkille” J ja oli siellä muitakin. Merkillä oli niin paljon ruuhkaa, että jouduttiin tekemään pari hätäistä käännöstä muita väisteltäessä ja merkki kierrettiin todella kaukaa. Siinä hässäkässä oli myös tosi lähellä, ettei keulasta yksi mies olisi tippunut mereen jäädessä purjeen taakse.


Jatkossa keulamies oli kaksin käsin vanteissa kiinni

 Eli ensimmäinen kierros meni tosiaan harjoitteluun. Merkiltä eteenpäin homma lähti taas toimimaan, mutta muille annettu etumatka oli ainakin tuloksia silmällä pitäen aivan liikaa. Mutta myös onnistumisia kisassa saatiin; etenkin keulaosasto toimi hyvin, pari spinnujiippiä meni täysin putkeen ja varsinkin viimeinen alamerkki (oltiin siellä yksin) oli nappi suoritus. Ja toisaalta ne heikkoudet on kyllä tiedossa ja niihin kun osataan keskittyä, niin kyllä se siitä taas. Esim. edellisessä kisassa eräs kilpakumppani kommentoi meidän huonoa hengausta ja sillä on tosiaan isohko merkitys venevauhtiin……joo…. sitä kokeiltiin kerran kisan aikana J.


Kaikille löytyi oma köydenpätkä

Kaiken kaikkiaan kisasta jäi kyllä hyvä mieli; taas oli hauskaa……… MUTTA ensi viikolla viimeisessä kisassa olisi taas kiva saada vähän parempi tulos !Kommentit