Ensimmäinen kisa

Feex:n ensimmäinen kisa Suomen lipun alla oli Viittakari Cup 17.5.

Ensimmäiseen kisaan keli oli suhteellisen haasteellinen; puuskainen tuuli 4-8 m/s. Kokemustietoa purjevalinnoista ei ollut käytössä ja keulaan valittu 3-genoa oli liian vähän; puuskissa se toimi hyvin, mutta keskituulessa voimaa oli liian vähän. Myös laidalla oli ensimmäisen kerran painoa ja veneen leveydestä johtuen painolla on isohko merkitys. Seuraavalla kerralla purjevalinta on jo hiukan helpompaa.

Myös lähdön osalta hyvänä muistutuksena oli se, että lähtöviestitys hoidetaan lipuilla, joita on syytä seurata. Matkaan lähdettiin muiden perästä ja näin varmistettiin ainakin yksi selitys viimeiseen sijaan.

Venevauhti purjevalinnasta huolimatta ei ollut järkyttävän huono, mutta sitäkin täytyy vielä paljon parantaa. Vene-lehden vertailussa 2/2005  kehuttiin Elanin kevyttä peräsintuntumaa, mutta ainakaan puuskaisessa tuulessa ei ajaminen ollut mitenkään helppoa. Vene on täysin eri tyyppinen mitä oli aikaisempi Jon 33 ja sillä kuitenkin purjehdittiin 17 vuotta,  joten vanhasta pois oppiminen vie ilmeisesti jonkin verran aikaa.

Manooverien osalta hiomista tarvitaan vielä ja paljon. Tähän auttaa harjoittelu ja sitä tulisikin saada lisättyä, mutta tähän ajan löytäminen saattaa olla hyvinkin haastavaa.

Kaikkiaan kisasta jäi kyllä hyvä mieli ja vielä kun päästään lähtemään yhtä aikaa muiden kanssa niin hauskuus vaan lisääntyy.

tuloksia

Venevauhtia seuraavaksi haetaan Kihti Two-Star kisasta perhemiehistöllä; isä ja poika.

Kisojen jälkipuinti on hauska ja oleellinen osa itse kisatapahtumaa, joten kommentoikaa.....

Kommentit